Sevgili ögretmenlerim,
Almanya da bir ilde Türk cocuklarina Turkceyi yeniden sevdirmek icin calismalar baslattim. Türkce dersi ilkokullarda verilmesine ragmen cok yetersiz. Benim sizlere bir sorum olacakti. Degerli bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Yardimci olursaniz cok memnun olurum.
- Ilkokul 3. ve 5. sinif ögrencileri icin,
- Ögrencilerin ilgisini nasil cekebilirim,
-Ilk olarak baslamam gereken konular nelerdir,
-Ders programini nasil hazirlayabilirim,
-Türkce anlayan ama konusamayan ve kitap okumayan bu cocuklara, ana dilini sevdirmenin yolu nedir,
-Ailelerle nasil ortaklasa calismalara girebilirim,
- Türkce dili okuma-yazma-anlamanin disinda, milli bayramlarimizi ve özel günler icin yapilacak calismalarda nasil etkin olabilirim,
- Özel günler icin anlasilmasi kolay yazilari nasil secebilirim.
-Cok aktif ve hareketli cocuklara, dersi dinletmenin, grup calismalarina katilmarini saglamanin, saygiyi ögretmenin, ögretmenin "ögretmen" oldugunu, ögretirken, ögretmenlerinde ögrendigini nasil anlatabilirim,
-Alman ögretmenlerininde cocuk-dil-din ayrimi yapmadan onlari egittiklerini ve saygili olmalari gerektigini nasil anlatabilirim,
-Egitimin evde basladigini, herseyi ben biliyorum diyen ailelerimize bunu nasil anlatabilirim gibi beni dusunduren kaygilarima bir nevi olsun yanit bulabilir misiniz. Saygilarimla.